Regały chłodnicze
Jedzenie magazynowe na zapleczach często ulega zepsuciu i nie nadaję się do sprzedaży klientom, przez co właściciele sklepów narażeni są na koszty i niepotrzebne marnowanie jedzenia. Jak zatem sprawić, aby nasze produkty mogły dłużej przeleżeć w sklepie i zachować przy tym świeżość? Odpowiedź jest prosta. Jeśli tylko budżet sklepu na to pozwala, powinniśmy zainwestować w regały chłodnicze. Rozwiązanie to pozwala na osiągnięcie szeregu korzyści. Przede wszystkim nie musimy martwić się, że klienci zaczną dopytywać się o świeżość produktów nabiałowych i mięsnych, lub takich, które nie mogą być przechowywane w temperaturze pokojowej.
Nie mówiąc już o tym, że niektóre z wymagań różnych instytucji dotyczących wymagań przechowywania żywności dotyczy właśnie zakupu wspominanych wyżej regałów chłodniczych. Jest to świetne rozwiązanie dla dużych supermarketów, a także małych sklepików, gdyż wiele firm oferujących takie regały oferuje całkiem konkurencyjnie ceny. Pamiętajmy też, że takie produkty jak warzywa i owoce dłużej zachowują świeżość i soczystość, gdy będą przechowywane w niskich temperaturach.
Najnowsze komentarze